Nederlands English

EnToen Nu app

Geschiedenis maar dan leuk

De Canon van Nederlandse geschiedenis bestaat uit vijftig slim gekozen historische vensters die voor elke Nederlander de vanzelfsprekende bagage kan worden die hem of haar een leven lang van dienst is. Elk venster biedt zicht op één van de personen, voorwerpen of gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan het Nederland waarin wij nu leven.

Kerndoelen

De canon maakt deel uit van de kerndoelen van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs en wordt beheerd door stichting entoen.nu.

De app is één van de eerste educatieve apps die volledig bij de kerndoelen van het onderwijs aansluiten en is vanaf groep 5 tot en met groep 8 te gebruiken. Er bestaat differentiatie in niveau, zowel in het taalgebruik als in de gebruikte content, zoals filmpjes en de opdrachten.


Intelligent app beheer

De content van de app kan door, in dit geval, onderwijs specialisten via een op internet beschikbaar CMS worden beheerd. Groot voordeel is dat een content wijziging on the fly wordt doorgezet naar de app, zonder dat er een nieuwe release van de app hoeft te worden uitgerold. Dit voorkomt de noodzaak om telkens een update te moeten installeren.

Opdrachtenwiel

De opdrachten kunnen individueel of met een groep uitgevoerd worden. Door middel van een opdrachtenwiel is er een spelelement toegevoegd om de (soms zware) onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar te maken. Kinderen hebben 3 kansen om zelf te bepalen welke opdracht en in welke groepssamenstelling ze die op dat moment willen uitvoeren.

Deze app is in 2013 ontwikkeld door Bright Side of Life.