Nederlands English

Drempelvrij websites

BSL kan zich verheugen op een grote schare aan opdrachtgevers uit de publieke sector. Deze overheidsorganisaties hebben, door hun vaak maatschappelijke functie, veel te maken met een grote, gevarieerde groep van gebruikers. Om voor iedereen toegankelijk te zijn, worden er daarom vaak strengere eisen dan normaal aan een website of applicatie gesteld.

Deze 'strengere eisen' zijn meetbaar gemaakt middels een reeks ijkpunten en worden bewaakt door de stichting waarmerk drempelvrij. Een onafhankelijke derde partij toetst in hoeverre een website hieraan voldoet.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Dat was de gedachte bij the Bright Side of Life. Vanuit deze gedachte hebben we onze eigen website drempelvrij gemaakt. Het is BSL gelukt om 100% te scoren op alle 51 ijkpunten waar op wordt gecontroleerd, en hiermee voldoet de BSL website aan "drempelvrij niveau 3: Webrichtlijnen 2". Hiermee is BSL ook automatisch erkend drempelvrij website ontwikkelaar, en daar zijn we best een beetje trots op.
Wanneer een website voldoet aan de eisen van toegankelijkheid, ontvangt de eigenaar van de site een certificaat en mag deze het bijbehorende Waarmerk drempelvrij.nl op de website voeren.

Voordelen

  • de website werkt voor iedereen
  • de website wordt beter gevonden
  • de website bereikt meer mensen
  • besparing van kosten door heldere bouwarchitectuur
  • klanten zijn tevreden
  • u toont uw sociale betrokkenheid
Wilt u ook een toegankelijke website? BSL ontwikkeld deze graag voor u. Neem gewoon even contact met ons op.
Drempelvrij: waarmerk drempelvrij.nl is een (internationale) toetsingsnorm die specifiek gericht is op de toegankelijkheid van de informatie op websites voor personen met een functiebeperking en senioren.